Érdekes videókártya webáruház akció cikk

videokártya webáruház akció - online marketing

videokártya webáruház akció - online marketing

A személyes fejlődés jó irányba változtathat meg téged

2022. április 22. - Kyocera Nyomtatók Global Union

A személyes fejlődés jó irányba változtathat meg téged

 

Mindenki javítani akar az életén, és mindannyian időről időre szembesülünk olyan nehézségekkel, amelyek megnehezítik a fejlődés elérését. Amikor ezekkel a küzdelmekkel szembesülünk, lehetetlennek érezhetjük, hogy hová forduljunk. Az is kihívás lehet, hogy tudjuk, milyen lépésekkel lehet pozitív hatást gyakorolni az életünkre. Ebben a cikkben néhány tippet fogunk megvitatni, amelyek segíthetnek.

 

A mentor felkeresése nagyszerű lépés az önbecsülésünk javításához, valamint ahhoz, hogy bölcsességre tegyünk szert, amelyre az élet nehéz helyzeteivel szembenézve szükségünk lesz. Gondolkodj el az életedben lévő embereken, és keress meg valakit, akit igazán tisztelsz. Találkozz velük ebédre vagy vacsorára hetente vagy akár havonta egyszer. Próbálj meg tanulni a tapasztalataikból, és szerezz bölcsességet tőlük.

 

A hibáztatás az esetek túlnyomó többségében időpocsékolás. A sikeres személyiségfejlesztés része, hogy megtanuljuk ezt a tényt, és felhagyunk a hibáztatással. Az új problémák leküzdésére összpontosítani sokkal produktívabb és érettebb, mint megpróbálni kideríteni, ki a hibás.

 

Nagyszerű önsegítő tipp, ha a változatosság kedvéért megpróbálsz segíteni másoknak. Rengeteg előnye van annak, ha segítünk másoknak. Ha segítesz másokon, jobban fogod érezni magad a bőrödben, és ezek az emberek valószínűleg segíteni fognak neked, ha valaha is segítségre lesz szükséged.

 

Dolgozz a dühöd és az általános indulataid kontrollálásán. Amikor a dolgok eldurvulnak, és dühös leszel, próbálj meg 10-ig számolni és lelassítani a légzésedet. Próbálj meg lazítani, vagy akár el is sétálni attól, ami annyira feldühít. Ha kiveszed ezt az "időt", akkor tisztább fejjel térhetsz vissza, hogy megpróbáld megoldani a problémát.

 

Tudd meg, mik az alapvető meggyőződéseid, és élj azok szerint. Mindenkinek vannak bizonyos hiedelmei, amelyek alapvetően megerősítik az önérzetét. Ha ez jó alapokon gyökerezik, az önbecsülésed nagymértékben profitálni fog ebből. A magalapod fenntartása lehetővé teszi az életben való következetességet, és jó jellemet épít.

 

Az önbizalom növelése nehéz lehet, azonban kezdd azzal, hogy reális elvárásaid vannak. Tűzz ki célokat, és ünnepeld meg, ha mindegyiket elérted, ahelyett, hogy azt várnád, hogy egy reggel tele önbizalommal ébredsz. Minden egyes alkalommal, amikor elérsz egy célt, az önbizalmat ad neked, hogy tovább lépj, és megtámadd a következőt, és ez az, ami végül megadja neked a vágyott erőt.

 

Győződj meg róla, hogy minden este nyolc-kilenc órát alszol rendszeresen. A jó alvási rend betartása kulcsfontosságú a mentális egészséged és jólléted szempontjából. A túl sok vagy túl kevés alvás komoly csapást mérhet a mentális állapotára. Hasonlóképpen, a rendszertelen alvás is káros hatással lehet.

 

Keress egy megbízható mentort, aki segít a személyes fejlődésedben, különösen a karrieredben. Valaki, aki jelenleg abban a pozícióban dolgozik, amelyre törekszik, vagy aki rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket fejleszteni szeretne, felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújthat a tetteibe vagy viselkedésébe. Egy olyan személy pártatlan nézőpontja, akit tisztelsz és akiben megbízol, nagyban segít a személyes fejlődésben.

 

Ha szezonális depressziós betegségben szenvedsz, gondoskodj arról, hogy otthonod jól megvilágított legyen. Tartsa nyitva az összes redőnyt. A fény szabályozza a szervezet szerotonin szaporodását, és ha szezonális depresszióban szenved, akkor megfoszthatjuk ettől. Megpróbálhatod a szolárium használatát is erre a rendellenességre.

 

Készíts egy listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudtad győzni a társak nyomását, hogy saját döntéseket hozzál, sikeres eredményekkel. A saját intuíciódba vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá tehet. Azt is garantálja, hogy képes leszel elismerést adni magadnak ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel az önértékelésed érzését.

 

A személyes fejlődés mindig belülről indul. Ha egy barátod vagy szeretted kedvéért próbálod fejleszteni magad, szinte biztosan kudarcra vagy ítélve. Mindennek, amit teszel, elsősorban önmagadért kell történnie. Ha erre emlékeztetni tudod magad, sokkal könnyebb lesz motiváltnak maradnod a nehéz időkben is.

 

Szánj időt minden nap az olvasásra. Az olvasással lehetőséget adsz magadnak arra, hogy elképzeld mások hibáit és kihívásait, és azt, hogy ők hogyan kezelték azokat. Ez felgyorsítja a saját személyes fejlődési folyamatodat, mivel betekintést nyerhetsz a legjobb gyakorlatokba és a legrosszabb esetekre vonatkozó forgatókönyvekbe. Kezdetnek jó cél, ha havonta elolvasol egy könyvet, és minden nap tizenöt percet jelölsz meg más típusú olvasásra, például blogokra vagy újságokra.

 

Távolítsd el a stresszt azzal, hogy szerezz magadnak egy hobbit. Ha találsz egy olyan tevékenységet, ami érdekel és amit szívesen csinálsz, akkor lesz mire koncentrálnod azon kívül, ami stresszt okoz neked. Találhatsz társas hobbikat, amelyek lehetővé teszik, hogy más emberekkel kapcsolatba kerülj, de a magányos hobbik is sokat segítenek a stressz levezetésében.

 

A dicséret és a bókok csak akkor érnek sokat, ha a virágszavakat kivesszük; szánj időt a szűrésre és a feldolgozásra. A körülötted lévők talán a jóleső érzésednek kedveznek, és olyan dolgokat mondanak, amelyek nem mindig azok, aminek látszanak. Hallgass figyelmesen és kövesd ezeket a példákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://videokartyawebaruhazakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr3017813983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása