Érdekes videókártya webáruház akció cikk

videokártya webáruház akció - online marketing

videokártya webáruház akció - online marketing

A VIDEOKÁRTYA JELENTÉSE (MI EZ, FOGALMA ÉS MEGHATÁROZÁSA) - TECHNOLÓGIA ÉS INNOVÁCIÓ - 2021

2021. június 29. - Kyocera Nyomtatók Global Union

A VIDEOKÁRTYA JELENTÉSE (MI EZ, FOGALMA ÉS MEGHATÁROZÁSA) - TECHNOLÓGIA ÉS INNOVÁCIÓ - 2021

 

A videokártya szabályozza és meghatározza a számítógép grafikus hatásait. Fő elektronikus alkatrészei a következők:
Kimeneti eszközök portjai : Ezek a nyílások egy eszköz csatlakoztatására szolgálnak, amely kábellel képeket vetít fel. Például vannak: a normál portok vagy a VGA, ahová monitor csatlakozik, a DVI portok a lapos digitális monitorok csatlakoztatásához, a HDMI portok pedig a kiváló minőségű multimédiás interfészek és a televíziók portjaihoz kapcsolódnak. Memória : az adatokat tárolja, amelyeket grafikusan kell feldolgozni. Minél több memória van a kártyán, annál jobb a kép. A videokártya memóriája eléri a 8 GB-ot. GPU ( Graphics Processing Unit ): az adatfeldolgozó chip, amely hasonló a számítógép CPU-jához. Menti a számítógépes idő és tér központi processzort.

Lásd még:

Bemeneti és kimeneti eszközök.CPU.
A laptopoknál a videokártya általában az alaplapba vagy az alaplapba van beépítve, így nem lehet megváltoztatni vagy frissíteni.

A videokártya különféle néven szerepel, mint például: grafikus kártya, grafikus gyorsító, videogyorsító, video adapter és videovezérlő.

A videokártya típusai
Különböző típusú videokártya létezik márka, memória, processzor vagy GPU és portok szerint.

 

A kártyák márkanevei azok a vállalatok, amelyek felelősek a kártya összeszereléséért. A márka meghatározza a hardver és a forma minőségét. A videokártyák legismertebb márkái között találhatunk: Asus, Acer, MSI, Gigabyte, Evga, Sapphire termékeket.

A videokártyák memóriáját a modell neve után adjuk meg. Manapság a legfeljebb 8 GB kapacitású kártyák kaphatók a piacon azok számára, akiknek nagy grafikai kapacitásra van szükségük, például 3D vagy HD filmekhez, videojátékokhoz, grafikai tervekhez vagy video szerkesztéshez.

 

A GPU (grafikus feldolgozó egység) az a chip, amely feldolgozza az adatokat és meghatározza a sebességet. A chipet gyártó vállalatok általában kereskedelmi megállapodásokkal kötöttek a fent említett összeszerelési márkákkal. A két nagy GPU márka a következő: Nvidia és ATI-AMD.

A videokártyán szereplő portok meghatározzák azokat az eszközöket, amelyekkel a számítógép csatlakozhat a kép vagy a multimédia megjelenítéséhez. A lapos digitális monitorokhoz DVI portokat használnak, a nagy felbontású képernyőkhöz pedig a leggyakrabban használt portot a HDMI.

A bejegyzés trackback címe:

https://videokartyawebaruhazakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr7616608116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása